Принадність водних походів полягає в тому, що вони фінансово і з точки зору фізичних можливостей доступні практично будь-якій людині. Принаймні це стосується походів по карпатських річках, більшість з яких абсолютно безпечні і дозволяють сплавлятися навіть з мінімальними навичками поводження з байдаркою.

Початківцям-водникам фахівці радять спочатку спробувати свої сили в походах вихідного дня з однією-двома ночівлями на спокійних і щодо широких річках. Для більш досвідчених туристів є свої маршрути, наприклад, Прут, Черемош … Тут можна зустріти і лісові завали, і шивери, і навіть невеликі пороги. Просунуті водники люблять подорожувати по таких річках по «великій воді» – навесні, коли течія сильна, а ризик «оверкиль» додає адреналіну. В любому випадку, рафтинг в Карпатах, – це суцільне задоволення!

Сьогодні є величезна кількість туркомпаній, які організовують такі походи і пропонують сплави в Карпатах на кілька днів з ночівлею в агро оселях або наметах. При цьому вони повністю забезпечують весь процес: трансфер до річки і назад, установку наметів, підготовку човнів і рятувальних засобів, готування їжі на багатті, організацію «туристської лазні», а також інструктаж новачків і, що найважливіше, супровід інструкторами під час сплаву.

У такі походи ви можете сміливо брати дітей, собак і навіть батьків-пенсіонерів, і бути абсолютно впевнені в тому, що прекрасно відпочинете. Зазвичай подібні «пенсійні» маршрути складаються таким чином, щоб гребти доводилося недовго – 4-5 ч в день. Вам навіть не доведеться тягнути з собою в човні своє спорядження – воно доставляється від місця однієї стоянки до іншої автотранспортом. Залишається тільки отримувати задоволення від природи, купатися, їсти шашлики і співати пісні під гітару.

У пошуках адреналіну та екстриму

Більшість водників рано чи пізно виходять на більш високий рівень «екстриму» і пробують себе в «справжньому» рафтингу. Це сплав по гірських річках, як правило, на катамаранах або великих надувних човнах – рафтах. Катамарани, як і байдарки «Таймень», мало змінилися з радянських часів – ті ж два поплавця, тільки з більш міцних матеріалів, трохи більше зручні сидіння, легше і міцніше рама … Як правило, 4-місні. У рафті поміщається набагато більше людей – зазвичай 10-12 і рульової-інструктор.

Зрозуміло, що такий сплав пов’язаний з набагато більшими ризиками і вимагає хорошої підготовки, а також обов’язкової наявності на кожному плавзасобі досвідчених рафтерів або інструкторів. Тому «дикий» рафтинг практикується рідше, ніж організований. Коштує цей вид відпочинку, зрозуміло, теж дорожче.

Крім того, річки для рафтингу, як правило, протікають у віддалених від цивілізації місцях, що забезпечує додаткові бонуси у вигляді практично незайманої природи і прекрасної риболовлі. Справедливості заради треба сказати, що є річки невеликий категорії з цілком прохідними порогами, великими рівними ділянками і навіть озерами, де співвідношення ризику і відпочинку мінімальне. Хоча для дітей молодшого та середнього шкільного віку такі сплави все-таки навряд чи варто рекомендувати.

Обрати тур, щоб відчути екстрим та чудово відпочити в Карпатах, можна по телефону – +38 (097) 062-60-62

Бронюйте заздалегідь, рафтинг в Україні стає все більш популярним!

 

prefooter
Форма зв’язку

НАДІСЛАТИНадсилаєтьсяНАДІСЛАНО

Сайт захищенний reCAPTCHA і Google
Privacy Policy and Terms of Service apply.